Essential Vietnam travel attractions and holiday guides

Awesome Vietnam travel attractions and vacation guides: Da Nang is not always included on travelers’ itineraries when they plan a trip to Vietnam, but this is such a shame as there is a huge amount to see and do here. This is the third largest city in Vietnam and offers visitors who make the trip here the perfect mix of modern and traditional touches. When you visit Da Nang you can enjoy one of the most innovative skylines in Vietnam as well as a serene riverside promenade and some gorges sandy beaches to boot. If you travel to Hanoi you will find a huge number of Communist-themed coffee shops and Cong Caphe is Da Nang’s answer to this trend. It is also one of the best places to get a cup of coffee in the city and is located next to the river which affords you pretty views over the water. If you are looking for one of their signature drinks then try the coffee which is mixed with yoghurt.

Several miles off the coast of Hoi An is a cluster of mountainous isles known as the Cham Islands. Primarily granite, these islands were once restricted but are now open to the public. The main island Hon Lao, the largest and the only one inhabited, is less than two hours’ away by speed boat. Visitors can come for the day and go birdwatching, snorkel through the surrounding reefs or just enjoy the scenery of the beautiful beaches. Overnight stays are limited, but can be an incredible experience for the intrepid traveler. Discover even more info at https://tourdulichgiare.com.vn/tour-da-nang-4-ngay-3-dem/.

One of Vietnam’s most historic towns, Hue is packed to the brim with relics from the reign of the 19th-century Nguyen emperors. Sitting along the banks of the gorgeous Perfume River, the Imperial Enclosure is a huge site set within walls that sprawl for 2.5 kilometers. While touring the grounds check out the gorgeous Ngo Mon Gate, the Thai Hoa Palace with its finely lacquered interior detailing, the Dien Tho Residence where the Queen Mothers would live, and the Halls of Mandarins with its preserved ceiling murals. A dazzling number of historic sites lie outside the Imperial Enclosure walls as well. One of the nicest ways of visiting a collection of outlying sites is by taking a riverboat cruise on the Perfume River. A day cruise can take you to visit several royal tombs along with some pagodas. If you’re short on time, the best tomb to visit is the Tomb of Tu Doc and the most important pagoda in the area is the Thien Mu Pagoda, with its tower that soars for 21 meters high.

The Cu Chi Tunnels are basically a huge war museum offering visitors a sneak peak at the underground life of Viet Cong-era soldiers. Comprising more than 120km of tunnels, they were first started around 1948 when the Viet Cong were fighting the French. The work never stopped and resulted in a massive collection of tunnels. Today, it is one of Ho Chi Minh’s most iconic attractions where visitors can enjoy activities such as following the claustrophobia-inducing routes of the underground army, firing an M16 assault rifle, as well sampling meals that the underground soldiers had to live with years ago.

The choice of Vietnam tourist attractions is staggering; this mesmerizing country blessed with jaw-dropping natural beauty, an unfair tally of World Heritage Sites, historical legacies extending from 10th-century pagodas to wartime tunnels, vibrant cities revealing multi-national architectural wonders, and rich cultural diversity. One trip may not be enough, but for first-timers, be it, honeymooners or adventure seekers, here’s our what to see on your trip to Vietnam.

Nestled beside the Red River, Vietnam’s enchanting ancient capital, Hanoi, is jam-packed with wonderful things to see. Key attractions and centuries-old legacies are clustered in clearly defined historic districts, with the most popular being the evocative Old Quarter, a compact, a square kilometer of ancient merchant quarters, dating back more than 500 years – something not to miss on your vacation in Vietnam. Since the 15th century, each street specialized in specific craft merchandise of which it was named after; even today, some of these charming streets still specialize in that original product or the modern equivalent, from tombstones to silk. Take a stroll or cyclo ride through this endearingly chaotic quarter, a fascinating glance at Hanoi’s daily life played out on the streets and soak up key sights that include merchant ‘tube houses’ and 11th century White Horse Temple. Be sure to stop-off at one of the gorgeous artsy cafés and street food eateries.

For our Vietnamese readers :

Đèo Hai Van là một trong những điểm tham quan hàng đầu trong phần này của Việt Nam và nghỉ ngơi ở độ cao khoảng 500 mét so với mực nước biển. Điều này làm cho nó trở thành đường chuyền cao nhất của loại hình này ở Việt Nam và nếu bạn muốn có được tầm nhìn toàn cảnh của Da Nang thì đây là nơi để đến. Có một số điểm đánh dấu lịch sử trên đường đi khi bạn điều hướng đèo bao gồm một pháo đài sẽ được xây dựng trong thời kỳ thuộc địa Pháp cũng được sử dụng làm hầm ngầm trong Chiến tranh Việt Nam của quân đội Mỹ và Nam Việt Nam. Son Tra Mountain dịch là Núi Khỉ bằng tiếng Anh và đây là một phần của Công viên Quốc gia ngoạn mục ở Da Nang nằm ở độ cao khoảng 700 mét so với mực nước biển. Khu vực này còn được gọi là Bán đảo Son Tra và bạn sẽ tìm thấy những con đường quanh co ở đây cho vay để đi bộ cũng như đi xe đạp. Ngọn núi được đặt tên như vậy vì nó là ngôi nhà của một loài khỉ quý hiếm có tên là Red Face Monkey.

Chuyến tham quan và kỳ nghỉ lời khuyên tại Việt Nam hôm nay: Ở tỉnh Ninh Bình, miền Bắc Việt Nam, gần đó là Tam Cốc, dịch sang tiếng Anh là ba hang động. Ba hang động ẩn mình trong một cảnh quan tuyệt đẹp của những vách đá vôi và cánh đồng lúa, và dòng sông uốn lượn qua khu vực. Các hang động được gọi là Hang C?, Hang Hai và Hang Ba, và chúng đóng vai trò là điểm thu hút chính của khu vực. Các chuyến tham quan bằng thuyền có hướng dẫn sẽ đưa bạn đến các hang động và dọc theo sông Ngô Đồng, nơi thường có những người bán hàng rong thu hút khách du lịch tham quan trong chuyến đi trong ngày từ Hà Nội.

Thủ đô của Việt Nam là nhịp tim điên cuồng của quốc gia và là một địa điểm khiến du khách bối rối nhiều như nó quyến rũ họ. Sự điên cuồng của xe máy, ô nhiễm và tiếng ồn ào liên tục của những người bán hàng rong có thể khiến một số du khách cảm thấy quá sức, nhưng nếu bạn muốn hòa mình vào cuộc sống thành phố Việt Nam, Hà Nội là nơi để làm điều đó. Khu phố cổ có rất nhiều nét quyến rũ đổ nát được cung cấp, trong khi những người hâm mộ lịch sử nên đi thẳng đến đây chỉ để xem một loạt các bảo tàng tuyệt vời. Bảo tàng Dân tộc học Việt Nam và Bảo tàng Mỹ thuật Việt Nam đều là những công trình giới thiệu tuyệt vời về nền nghệ thuật đa dạng của đất nước, trong khi Lăng Chủ tịch Hồ Chí Minh là công trình tưởng nhớ quan trọng đối với người sáng lập ra nước Việt Nam hiện đại.

Múa rối nước truyền thống có nguồn gốc từ Đồng bằng sông Hồng phía Bắc, nơi mà trong nhiều thế kỷ, những người nông dân đã thực hành loại hình nghệ thuật giải trí này trên những cánh đồng ngập nước. Lưu truyền qua nhiều thế hệ, loại hình múa rối độc đáo này gần như mai một nhưng đã có sự hồi sinh lớn, được công nhận là Di sản văn hóa phi vật thể và được biểu diễn tại các nhà hát ở các thành phố lớn và đoạt nhiều giải thưởng quốc tế. Ẩn mình sau bức màn tre, những người điều khiển con rối bằng gỗ sơn mài sử dụng cần câu khi lội trong nước sâu đến thắt lưng, diễn những câu chuyện truyền thống dựa trên những câu chuyện dân gian cổ xưa và cuộc sống làng quê trên một sân khấu nước luôn thay đổi, Các buổi biểu diễn kéo dài hàng giờ của các tiết mục ngắn đi kèm với nhạc sống truyền thống và trong khi tất cả đều bằng tiếng Việt, thì âm nhạc và múa rối vui nhộn, thú vị khiến khán giả say mê. Tại Hà Nội, hãy đặt vé tại Nhà hát Múa rối Nước Thăng Long nổi tiếng thế giới và tại Thành phố Hồ Chí Minh, tại Nhà hát Múa rối Nước Rồng Vàng hoặc Bảo tàng Lịch sử Việt Nam. đọc hơn chi tiết trên trang web này Tour Đà Nẵng 4 ngày 3 đêm đi từ TP HCM.

Phố cổ Hội An mang đến sự kết hợp ngoạn mục giữa những ngôi chùa Trung Hoa trang trí công phu, cây cầu do Nhật Bản thiết kế, những ngôi nhà cửa hàng bằng gỗ, kiến trúc Pháp- những ngôi nhà thuộc địa, và những con kênh cũ. Được liệt kê là Di sản Thế giới của UNESCO vào năm 1999, hầu hết các cửa hàng cũ đã được chuyển đổi cẩn thận thành các cơ sở kinh doanh hiện đại nhằm phục vụ khách du lịch bao gồm vô số tiệm may, cửa hàng lưu niệm, phòng trưng bày nghệ thuật, nhà hàng và quán cà phê. Phí vào cửa 120.000 VND đối với khách du lịch nước ngoài và 80.000 VND đối với người dân địa phương – mỗi vé có giá trị trong 10 ngày và bao gồm vé vào cổng Phố cổ Hội An, sáu điểm tham quan và giải trí đường phố (múa, hát dân ca, và trò chơi truyền thống).