Topp design trappa onlinetjänster stepsta.se

Hög kvalitet design trappor onlineföretag ? Vackra trätrappor, Tillverkas på beställning: Designa en helt ny trappa som passar ditt utrymme! Välj design, material och ytbehandling med vår online designer – och beställ direkt på internet! Genom att kombinera över 100 års expertis inom träbearbetning med den senaste tekniken, kan vi designa och tillverka den perfekta trappan för ditt hem. Upptäck mer detaljer på Trappa. Ytbehandling: Bets, lack, målad och/eller oljad yta? Vit, grå, svart eller brun? Anpassa alla trappens delar på ditt sätt.

I början av 2000-talet gjorde forskare i Österrike ett fynd som går helt i linje med Stepsta’s smak; Europas äldsta trappa (troligtvis). Trappan tros vara mer än 3000 år gammal och leder ned till en saltgruva. Denna konstruktion återfinns i Hallstatt, en liten stad som även den är en av de äldsta städerna i Europa. Söder om den mer kända staden Salzburg ligger denna ort, vars saltgruva har sysselsatt lokalbefolkningen i tusentals år. Det anmärkningsvärda med denna gruva är att det finns betydligt fler fynd att göra än bara salt, utan även fornlämningar från de arbetare som huserat i gruvan under tusentals år. Men vad som gör den mest intressant i vårt tycke är självklart den bevarade trappan som leder ned till gruvan! Trappan är en av de mest anrika fynden som gjorts i gruvan, och vi har full förståelse varför. Skulle du råka ha vägarna förbi Hallstatt rekommenderar vi verkligen att du besöker saltgruvan och dess trappa. Om inte så har iallafall vi på Stepsta klart för oss var nästa studiebesök tar vägen.

Sist men inte minst är den möjligtvis viktigaste aspekten att ha i åtanke. En aspekt som är direkt kopplad till säkerhet, komfort och till viss del design, nämligen stegförhållanden. En säker och komfortabel trappa bör inte innehålla några variationer när det kommer till steghöjd eller stegdjup. Istället ska trappor karaktäriseras av kontinuitet utan några överraskningar, detta för att kunna bibehålla samma gångtempo. Inte nog för att det är behagligare att gå i en trappa med samma stegförhållanden från början till slut, men det är också betydligt säkrare.

En viktig faktor för trappans utseende och känsla är naturligtvis materialet och vi jobbar ständigt på att utveckla vårt urval och sortiment. Idag erbjuder vi trappor i ek, furu, ask och bok. De flesta väljer ett träslag som på något sätt går i linje med befintliga golv, lister eller annan del av inredningen. Har man exempelvis ekparkett hemma är det naturligt att välja en trappa i ek och istället ha vangstycken och delar av räcket i annan färg, såsom vitmålad furu. Det är dock din egen kreativitet och smak som sätter gränserna, inte vi! Hitta mer information på https://stepsta.se/.

Jag har valt täckmålade vangstycken, vad betyder det att dessa är i Furu+HDF? HDF står för High Density Fibreboard – en skiva av fina träfibrer som tillsammans med lim pressas till en hård träfiberskiva. HDF är likvärdigt MDF (Medium Density Fibreboard), men ännu tåligare. När vi målar vangstycken från fabrik, är vårt förstahandsval en kärna av furu som vi limmar ett skikt HDF ovanpå. Det gör att man kombinerar träets styrkeegenskaper med den släta yta som finns hos HDF. Vi kan självklart alltid erbjuda vangstycken utan HDF, men vår rekommendation är Furu+HDF för bästa resultat när vi täckmålar.